Incidentul s-a produs pe DJ 674 B, pe o portiune mai putin circulata, care duce la exploatarea miniera din zona, acolo unde trebuia sa ajunga si cisterna incarcata cu motorina. Focul a izbucnit in cabina soferului si ameninta sa cuprinda si cisterna. Soferul autocisternei, Florin Udrea, a anuntat imediat pompierii, dupa care, cu ajutorul extinctorului din dotare, a incercat sa stinga flacarile.

"Am coborat imediat din cisterna, am decuplat contactul general, am anuntat pompierii si am luat extinctorul din cabina sa sting focul. Nu stiu ce s-a intamplat", a declarat Florin Udrea.

La fata locului au ajuns doua autospeciale ale subunitatii ISU Gorj din Rovinari si doua autospeciale din Targu-Jiu, reusind sa stinga incendiul in mai putin de o jumatate de ora. "Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza motorului supraincalzit, urmat apoi de un scurtcircuit electric. Intreaga zona a fost izolata si s-a intervenit cu patru autospeciale din dotare. Exista pericolul exploziei, dar, din fericire, nu ne-am confruntat cu acesta situatie”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Gorj, Nicolae Cilibiu.

Dupa lichidarea incendiului, autocisterna a fost luata pe o platforma si dusa la exploatarea miniera din zona, unde motorina va fi descarcata.