Social 28 Martie 2008 14:45
Aproximativ 7.000 de angajatii de la Uzina Dacia si membri ai Blocului National Sindical (BNS), s-au strans astazi la un miting de protest in fata Casei de Cultura din Mioveni, informeaza NewsIn.

Salariatii de la automobile sunt in a patra zi de greva generala, dupa ce patronatul a refuzat sa le mareasca salariile cu 550 de lei. Administratia a incercat sa le ofere muncitorilor un plus de 156 de lei la salariu, insa oferta a fost respinsa de sindicalisti. Pentru mitingul programat la orele pranzului, protestatarii au inceput sa plece din uzina inca de la ora 10.00 si s-au strans pe platoul din fata Casei de Cultura din Mioveni.

Dupa parerea liderilor Sindicatului Automobile Dacia, la aceasta manifestare s-au strans in jur de 7-8.000 de oameni. Mitingul a fost autorizat pana la ora 14.00. Pentru a nu exista incidente neplacute, au fost adusi in zona aproape 100 de jandarmi si inca 25 de politisti. Traficul prin centrul localitatii a fost deviat pe soseaua de centura.

Protestatarii de la Dacia au pancarte, fluiere si tobe. Viceliderul SAD, Ion Iordache, a luat cuvantul in piata si i-a rugat pe oameni sa fie calmi si sa nu recurga la violente.

Tin sa precizez ca nu este un miting al BNS, ci este un miting organizat de salariatii de la Dacia in care suntem sprijiniti de BNS. Aici nu e vorba de sansa, ci de vointa de a inchide un conflict. Sunt convins ca vom iesi cu bani din acest protest. Eu nu sunt negociator, sunt comandantul acestei greve si negociatori sunt toti grevistii", a declarat liderul SAD, Nicolae Pavelescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.