Social 27 Martie 2008 02:22
Summitul NATO ii ingrijoreaza pe bucuresteni, in special pe cei care obisnuiesc sa circule cu autoturismul propriu, din cauza restrictiilor de circulatie
Traficul rutier va fi restrictionat sâmbata 29 martie, de la ora 12.30 pana la ora 24.00, si din data de 1 aprilie, de la ora 07.00, pâna pe 4 aprilie, la ora 24.00. Potrivit Gardianul, autoritatile au recomandat, de altfel, ca, pe perioada summitului, sa fie folosite cu precadere mijloacele de transport in comun pentru a evita blocajele de circulatie. Avand in vedere ca traficul in Capitala este oricum extrem de dificil, va facem aceeasi recomandare. Pentru cei care vor, totusi, sa circule cu masina proprie, va prezentam alaturat o harta cu traseele oficiale, cu rutele alternative propuse de autoritati pentru traficul „civil“ si cu devierile de traseu ale mijloacelor de transport in comun.

Astfel, Adevarul precizeaza ca autobuzele vor avea urmatoarele trasee:

Liniile 122, 137 si 268 au traseele modificate pe sensul spre Piata Universitatii, de la intersectia Str. Stirbei Voda - Str. Luterana prin Str. Luterana, Piata Romana, Piata Universitatii cu intoarcere prin Bd. Regina Elisabeta, apoi traseele actuale. Celalalt sens nu se modifica.
Liniile 126, 168, 226 si 368 vor functiona isI vor schimba directia de la intersectia Str. Stirbei Voda-Str. Luterana prin Str. Luterana, Piata Romana, apoi vor reveni la traseele actuale.
Linia 136 va functiona pe traseul de baza intre ,,C.E.T. Vest Militari’’ si intersectia Sos. Pandurilor-Str. Dr. Rainer, prin Str. Dr. Rainer, cu intoarcere la Podul Izvor prin Splaiul Independentei (malul stang) apoi traseul de ducere.
Linia 300 va functiona pe traseul de baza intre "Clabucet" si intersectia Bd. Ion Mihalache-Str. Buzesti (Piata Victoriei). De aici se va folosi traseul modificat prin Str. Buzesti, Calea Grivitei, Piata Lahovari apoi traseul de ducere.
Linia 301 va functiona pe sens Piata Romana, de la intersectia Sos. Bucuresti-Ploiesti/Bd. Aerogarii/Bd. Ion Ionescu de la Brad, prin Sos. Bucuresti-Ploiesti, Sos. Kiseleff, Bd. G-ral C-tin. Prezan, Calea Dorobantilor, apoi traseul actual.
Linia 335 va functiona pe sens Aeroport Baneasa, scurtat la ,,Sos. Bucuresti-Ploiesti’’(cap linie 5).
Linia 381 va functiona pe un traseul de baza numai intre ,,Piata Resita’’ si ,,Piata Romana’’.
Linia 385 va functiona pe traseul de baza intre ,,Valea Oltului’’ si intersectia Calea 13 Septembrie-Sos. Pandurilor, apoi modificat in ambele sensuri prin Sos. Pandurilor, Splaiul Independentei, Pod Izvor, apoi traseul actual.
Linia 783 va functiona pe sens ,,Piata Unirii’’ de la ,,Piata Arcul de Triumf’’ prin Bd. C-tin. Prezan, Bd. Aviatorilor, Bd. Lascar Catargiu, ,,Piata Victoriei’’, apoi traseul de baza. Liniile 336 si 601 vor functiona pe trasee modificate de la Podul Operei prin Splaiul Independentei, Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Rosetti. De asemenea traseul liniei 783 din DN1 spre Aeroportul Otopeni se modifica prin breteaua pe unde in prezent se efectueaza iesirea autobuzelor in DN1 spre Bucuresti.

Potrivit EVZ, si traseul atroleibuzelor se va modifica. Astfel:
linia de troleibuze 61 va mai functiona doar intre statiile „Master SA“ si „Piata Operei“;
troleibuzele liniei 69 vor circula doar intre statiile „Valea Argesului“ si „Piata Operei“;
linia 70 va functiona pe traseul actual doar intre statiile „Bd. Basarabia“ si „Piata Pache Protopopescu“ (Izvorul Rece);
troleibuzele liniilor 79 si 86 vor circula pe traseul de baza intre statiile „Bd. Basarabia“ - „Stadionul National“ - „Sos. Iancului“ apoi, modificat in ambele sensuri, pe Bd. Pache Protopopescu pana la statia „Piata Pache Protopopescu“ (Izvorul Rece);
linia 85 va functiona pe traseul de baza doar intre statiile „Baicului“ si „Piata Pache Protopopescu“ (Izvorul Rece);
troleibuzele liniei 90 vor circula doar intre statiile „Stadionul National“ si „Piata Pache Protopopescu“
linia 91 va functiona doar intre „Valea Ialomitei“ si „Piata Operei“;
troleibuzele liniei 92 vor circula pe traseul Barajul Dunarii - Piata Pache Protopopescu;

Autoritatile responsabile cu securitatea Summit-ului NATO recomanda cetatenilor Capitalei informarea in legatura cu toate restrictiile impuse de masurile de securitate care vor intra in vigoare pe perioada reuniunii si conteaza pe intelegerea bucurestenilor. In acest sens, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a pus la dispozitia oamenilor doua numere de telefon gratuite. Acestea sunt: 6286 (NATO), apelabil direct din retelele GSM si 080 080 NATO(6286), apelabil din reteaua de telefonie fixa. La aceste apeluri vor raspunde operatorii S.P.P., care vor transmite cetatenilor informatii despre traficul din Bucuresti, restrictiile rutiere, rutele ocolitoare ale RATB, cat si alte recomandari legate de Summit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.