Initiativa apartine Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” si Astroclubului Bucuresti, cu ocazia Orei Pamantului, informeaza NewsIn.

Locuitorii Capitalei si companiile care vor sa participe la manifestare pot aprinde lumanari la ferestrele dinspre strada.

Municipalitatea bucuresteana nu va lua nicio masura speciala cu aceasta ocazie, in conditiile in care utilitatile publice ale Capitalei nu-si pot inceta activitatea, precizeaza NewsIn.

Anul trecut, Ora Pamanului a fost sarbatorita pe 31 martie. Cu aceasta ocazie, 2,2 milioane de persoane si 2100 de companii din Sidney si-au inchis luminile timp de o ora. Acest efort comun enorm a redus consumul energetic al orasului Sidney cu 10,2 la suta pentru o ora, efectul echivalent al inlaturarii a 48.000 de masini de pe strazi timp de o ora. Odata cu initiativa unor puncte emblematice din Sidney precum Podul Harbour si Opera, lumea a realizat existenta pericolului ce ameninta mediul nostru inconjurator.

Inspirati de efortul locuitoriilor din Sidney, numeroase orase de pe glob precum Sidney, Toronto, Chicago, Tel Aviv, Copenhaga s-au afiliat actiunii din 2008, transformand un eveniment simbolic intr-o miscare globala.