Social 26 Martie 2008 11:11
Romania ocupa primul loc in Europa la mortalitate infantila si la numarul copiilor abandonati, arata un studiu al Ministerului Sanatatii.

Confirmarea neagra vine de la Arad unde, weekendul acesta, 20% dintre copii au decedat la nastere sau chiar inainte.

Antena 3 prezinta un caz controversat, petrecut in urma cu cateva zile la Arad. Inainte de nastere, medicul de garda care a consultat o mamica i-ar fi spus ca fatul e bine, dar ca trebuie sa astepte. Mai tarziu, medicii legisti au sustinut ca fatul ar fi fost de fapt mort de patru zile. Cazul a intrat sub ancheta. In decursul urmatoarelor doua zile, alti trei bebelusi au murit la cateva ore de la nastere. Tardiv, medicii au intrat in alerta, de teama unei infectii in maternitate.

Moartea celor patru bebelusi este acum investigata si, peste zece zile, mamele ar trebui sa afle de ce si-au pierdut copiii. Toate cele patru au fost monitorizate atent pe perioada sarcinii.

Un studiu al Ministerului Sanatatii, UNICEF Romania, Protectia Copilului si Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului arata ca Romania ocupa primul loc in Europa la mortalitatea infantila. Din 1000 de nou nascuti vii, 170 mor dupa nastere.

O majoritate covarsitoare a femeilor insarcinate nu merge la nici un consult pe perioada sarcinii.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.