Sute de maturi confectionate de locuitorii din satul sibian Prislop ajung in Olanda, pretul pentru acestea fiind stabilit la un euro bucata, transmite corespondentul Mediafax.In satul Prislop locuiesc aproximativ 500 de oameni, in fiecare gospodarie existand o legatura de nuiele si cateva maturi, in asteptarea unor eventuali clieti.

Un grup de olandezi care a vizitat zona anul trecut a observat acest lucru. "Mergand de multe ori cu cei din Olanda la Prislop pentru a-l vizita, acestia s-au hotarat sa-i ajute pe cei de acolo, deoarece i-au vazut mai necajiti si cu situatii materiale mai precare", a declarat Adriana Vidrighin, referent asistent social in cadrul Primariei Rasinari.

Oamenii din sat se considera cioplitori si, pe langa maturi, atunci cand au timp, mai fac si cosuri sau diverse obiecte din lemn, pe care le vand.In luna martie, olandezii au venit la Prislop dupa cel de-al treilea transport de maturi, iar comanda pentru luna mai a fost deja stabilita: 250 de bucati. Pretul a fost negociat inca de anul trecut, o matura costand un euro


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.