Social 25 Martie 2008 13:41
Filmul lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", premiat cu Palme d'Or la Cannes 2007, este nominalizat la premiile industriei italiene de film David di Donatello, la categoria peliculelor din Uniunea Europeana, potrivit variety.com.

Filmul lui Mungiu concureaza cu "La graine et le mulet" de Abdellatif Kechiche, castigator al premiilor franceze Cesar pentru Cel mai bun film si Cel mai bun regizor, drama de epoca "Elizabeth: The Golden Age" de Shekhar Kapur, "Irina Palm" de Sam Garbarski si "Le scaphandre et le papillon" de Julian Schnabel, premiat pentru regie la Cannes si la Globul de Aur.

Pelicula cu Nanni Moretti "Caos calmo" de Antonello Grimaldi a obtinut 18 nominalizari la premiile David di Donatello si concureaza in toate categoriile la care este eligibil. Filmul spune povestea unui director de televiziune (Moretti) care, dupa moartea brusca a sotiei sale, se instaleaza pe o banca dintr-un parc din Roma, langa scoala fiice sale.

"Caos calmo" a avut incasari de 8 milioane de dolari la box-office in Italia si a fost vandut in mai multe teritorii internationale dupa premiera de la Festivalul de la Berlin de luna trecuta.

Castigatorii premiilor David di Donatello vor fi anuntati pe 18 aprilie, la o gala transmisa live de RAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.