Programul de innoire a parcului auto va debuta pe data de 15 aprilie, iar cetatenii se vor putea inscrie efectiv pe lista la producatori din 18 aprilie, a anuntat astazi ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Lista producatorilor, dar si a societatilor comerciale care primesc autoturisme mai vechi de 12 ani va fi publicata pe paginile de Internet ale Ministerului Mediului si ale Administratiei Fondului de Mediu, iar de pe 16 aprilie va demara si o ampla campanie de informare a cetatenilor.

Pentru a intra in programul de innoire a parcului auto cetatenii trebuie sa detina au autoturism mai vechi de 12 ani si sa-si doreasca unul nou, sa se inscrie la un producator validat, sa mearga la o societate REMAT cu autoturismul vechi si sa revina la producatorul sau importatorul masinii dorite, unde va plati cu 30 milioane lei mai putin. Cei 30 milioane lei sunt decontati din Fondul de Mediu, iar bugetul alocat acestui program ajunge pentru 15.000 de masini.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.