Social 20 Martie 2008 03:19
Muncitorii care au pus stapanire pe Palatul Parlamentului par sa aiba mai mult spor decat alesii
Clauze de confidentialitate, meniuri secrete, cadouri in pregatire pentru sotiile demnitarilor, mochete tinute in tipla pana la marele eveniment marcheaza pregatirile pe ultima suta de metri care preced summitul NATO. Pe holurile Palatului Parlamentului, muncitorii au luat locul parlamentarilor, alergand de colo pana colo pentru a pune la punct ultimele retusuri.

In paralel, pentru a crea o buna impresie in randurile participantilor la summit, de jur-imprejurul cladirii portiuni intregi de asfalt au fost decopertate si inlocuite, iar in Parcul Izvor au rasarit ca prin minune siruri intregi de copacei si un centru de presa dedicat jurnalisilor participanti.

Intrata in amorteala dupa suspendarea lucrarilor parlamentare, linistea cladirii parlamentului este tulburata de zgomotul provocat de ultimele amenajari dedicate summitului NATO. La nivelurile P si P1, covoare albastre asteapta in tipla de celofan momentul in care zecile de sefi de state, premieri si ministri le vor face onoarea preumblarii prin holurile Legislativului roman.

Metamorfoza high-tech

Intre timp au loc pregatiri febrile pentru instalarea birourilor dedicate celor 3.500 de reprezentanti ai presei. Zeci de birouri dotate cu aparatura necesara transmiterii stirilor, servere si centrale telefonice au fost deja instalate. In total, centrul media va dispune de 1.000 de statii de lucru cu 50 de calculatoare, de un sistem Wi-fi si de 16 sali pentru conferinte de presa.

In zona de conferinte vor exista cate un birou pentru fiecare delegatie a tarilor membre a NATO - deci 26 de birouri - , o zona tip business center cu 20 de calculatoare si o zona pentru reuniuni bilaterale. In Sala Unirii rezervata reuniunilor principale, ziaristii vor putea lua imagini prin intermediul unui imens monitor si a patru gradene deja instalate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.