Doarme alaturi de containerele de gunoi de la Ministerul Mediului si face colectarea selectiva a deseurilor adunate de la toate institutiile aflate in imprejurimi. Alexandru Saraliu are 37 de ani si, de la Revolutie incoace, isi duce viata comercializand gunoaiele reciclabile aruncate de mai multe ministere.
Le strange selectiv: hartia in sacul pentru hartie, plasticul in sacul pentru plastic. Resturile de mancare le lasa in containere pentru ca nu are unde sa le duca.

Pe Alexandru l-am gasit intr-unul dintre containerele din spatele Ministerului Mediului. Statea aplecat asupra deseurilor prospat aruncate. Asta face toata ziua, sta intre gunoaie. Aruncate de Ministerul Informatiilor Publice, Ministerul Mediului, SRI si Parchetul General, tone de deseuri trec zilnic prin mainile lui.

Casa lui e o curte mica din spatele ministerului mediului, unde sunt doua containere REBU. Au fost inchise de curand, cu gard si cu lacat, pentru ca gunoaiele sa nu mai fie furate. In aceasta curte, Alex are o saltea si doarme inconjurat de sacii de gunoaie.

„Plasticul nu merita sa fie strans"

"Eu provin de la orfelinat. Cand vii de acolo, nu te angajeaza nimeni. Asa ca m-am apucat sa strang gunoaiele", isi incepe el povestea. A venit in Capitala in urma cu multi ani. Asta dupa ce a trecut pe la mai multe orfelinate. Ultima data a fost la caminul din Slobozia Veche. "Nu era bine deloc, iar din cauza batailor m-am imbolnavit. Am lesinat odata si medicii mi-au spus ca am epilepsie", spune Alexandru.