Social 20 Martie 2008 12:34
Fiul si fratele lui Teo Peter sustin ca se simt "ignorati" si "jigniti" de autoritatile americane, in cazul accidentului provocat de un soldat american, in urma caruia fostul membru Compact si-a pierdut viata, si au spus ca ar putea protesta pasnic in perioada summitului NATO.

"Ne simtim ignorati, jigniti. Sper ca veti fi alaturi de noi in zilele summit-ului, pentru a semnala impreuna aceasta neregula", a spus Claudiu Peter, fiul artistului, adaugand ca nu exclude posibilitatea de a protesta, pasnic, alaturi de prietenii si colegii lui Teo Peter, in perioada desfasurarii summit-ului NATO la Bucuresti. Claudiu Peter a mai spus ca justitia americana nu ar fi gestionat corect acest caz.

Teo Peter a fost ucis in noaptea de 3/4 decembrie 2004, intr-un accident provocat de catre un angajat al ambasadei SUA in Romania, sergentul VanGoethem.

Autoritatile americane au hotarat ca vinovatul sa fie judecat de un tribunal militar american. In urma procesului, care a avut loc in SUA, sergentul a fost gasit nevinovat, pe motiv ca nu s-a putut demonstra ca Teo Peter era in taxi in momentul producerii accidentului.

Fratele lui Teo Peter a spus ca procesul din SUA, in care sergentul american a fost judecat pentru accidentarea mortala a artistului roman, a reprezentat o "mascarada", iar sentinta, de achitare, "a socat pe toata lumea", Potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.