Social 19 Martie 2008 03:01
Scenaristul Mugur Mihaescu si regizorul Theodor Halacu-Nicon au conceput un serial in genul Lost, in care trag un semnal de alarma asupra realitatilor sociale
Este prima drama a lui Mugur Mihaescu, celebrul comic din grupul „Vacanta mare". „17" scoate in relief tentatiile la care sunt supusi adolescentii din ziua de azi: droguri, violenta, prostitutie. „Filmul este o fictiune pe care nu as lasa-o sa se transforme in realitate" - a subliniat Mugur Mihaescu.

Serialul va incepe in aceasta duminica, de la ora 22.00, la Prima TV. Pelicula urmareste destinul unei tinere de 17 ani - Diana Parvu alias Didi, aparent puternica si care provine dintr-o familie buna. In realitate, ea este un personaj fragil, care va trece printr-o serie de intamplari groaznice, care ii vor schimba complet viziunea asupra vietii.

Povestea din „17" s-a construit pe structura unui comportament social, specific romanesc, creat dupa modelul productiei de succes „My so called life". „M-am saturat sa tac si sa inghit cum fac majoritatea dintre noi. Filmul porneste de la o societate reala, oameni care s-au obisnuit sa nu faca nimic. In momentul in care li se arata cum sunt, se revolta" - a spus scenaristul.

De altfel, problemele relatate in film pot deveni obstacole in viata copiilor, cat si a parintilor lor: „Am scris acest serial pentru ca sunt tatal unei fetite de 10 ani si nu pot sa nu ma gandesc: «Oare, ce o sa-i rezerve viitorul?» Intr-o lume a anturajelor mai mult sau mai putin ciudate, a dezinteresului din ce in ce mai mare fata de scoala, a familiilor care se destrama, care va fi drumul pe care fata mea il va alege cand va avea 17 ani? Va fi suficient de mare sa isi doreasca sa isi ia destinul in maini, dar prea tanara pentru a sti ce e bine pentru ea?"


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.