Social 19 Martie 2008 14:39
Camera Deputatilor a adoptat astazi o initiativa legislativa prin care la calendarul zilelor libere la care au dreptul romanii se adauga si prima si cea de-a doua zi de Rusalii.

Initiativa legislativa a 11 senatori, printre care Ilie Sarbu (PSD), Cornelia Cazacu (PDL) si Teodor Melescanu (PNL), respinsa de Senat in noiembrie 2007 si care prevede modificarea Codului Muncii in sensul introducerii a inca unei sarbatori legale, cea de-a doua zi de Rusalii (prima fiind libera oricum, intrucat sarbatoarea cade duminica), a fost adoptata astazi de deputati cu 221 de voturi pentru, niciunul impotriva si patru abtineri.

„Cea de-a doua zi de Rusalii merita sa fie zi libera pentru ca Rusaliile sunt o sarbatoare foarte importanta pentru toate cultele crestine”, a afirmat in plenul Camerei Deputatilor, peremistul Ioan Aurel Rus. Acesta a amintit ca, in urma cu cinci ani, a inaintat, impreuna cu udemeristul Sogor Csaba un proiect similar, care a fost insa respins pentru ca „la acea vreme nu exista intelegere”. Declararea Rusaliilor ca sarbatoare legala a fost sustinuta si de conservatorul Dragos Dumitriu.

Legea privind introducerea zilelor libere de Rusalii urmeaza sa mearga la promulgare la Palatul Cotroceni, Camera Deputatilor fiind camera decizionala pe acest subiect. Rusaliile (Pogorarea Sfantului Duh) sunt sarbatorite, duminica, la 50 de zile dupa Pasti si comemoreaza coborarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Christos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.