Unitatea medicala a fost amenajata intr-o cladire noua, situata intr-un cartier marginas al Iasiului, numit CUG. Pe langa saloane si salile de operatie, pacientii vor avea la dispozitie sala de lectura, biblioteca si o capela. Pentru o anumita categorie sociala, serviciile medicale vor fi gratuite, restul pacientilor avand nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.
Noul spital face parte din Complexul Medico-Social apartinand MMB, denumit Centrul Medical "Providenta" si infiintat la Iasi in urma cu 10 ani, la initiativa fostului mitropolit Daniel, actualul patriarh. Conform reprezentantilor Mitropoliei, spitalul va functiona in regim nonprofit si va avea intr-o prima faza 43 de paturi.
„Unitatea este structurata pe cinci niveluri, de la subsolul tehnic la etajul II saloanele fiind, de fapt, niste rezerve cu unu pana la patru paturi. Toate separeurile sunt dotate cu dusuri si toalete", explica preotul Ion Serban, administratorul proiectului. Conform acestuia, un atu al noului spital este dotarea blocului operator cu o instalatie de ultima generatie cu flux laminar, de tip „Carrier" , care asigura filtrarea superioara si conditionarea aerului in cele doua sali de operatie din dotare.