Social 14 Martie 2008 03:13
Sincer sa fiu, nu ma asteptam sa cistig!”, a declarat invingatorul Costel Busuioc la finalul concursului Hijos de Babel, organizat de TVE. “Pavarotti din Banat” le-a multumit romanilor care l-au sprijinit in drumul sau spre glorie.
“Am fost foarte derutat aseara dupa ce am aflat ca am inceput concursul pe locul patru. Am crezut ca nu mai am dreptul sa cint. Am avut un soc! Pentru ca celelalte editii le incepusem pe locul intii. Am intrebat un coleg si el mi-a spus ca voi cinta indiferent de numarul de descarcari. Poate de aceea nu am cintat la fel de bine aria din “Traviata” ca la pregatiri. Acum sint la Sony (n.n. - joi, ora 18). Am semnat astazi contractul cu ei. Voi incepe pregatirile dupa Saptamina Mare. Dupa ce voi discuta cu cei de la Sony si ma voi sfatui cu cei de acasa, voi vedea daca imi voi aduce familia in Spania. Noi avem in intretinere si o batrinica, iar aceasta nu vrea sa plece din Romania. Astazi am primit foarte multe telefoane de felicitare! M-a sunat si domnul Traian Basescu si m-a felicitat”, a declarat Costel Busuioc pentru Cotidianul.

Nici Guvernul nu a ramas insensibil la succesul lui Costel si vrea sa spele imaginea romanilor in Spania cu ajutorul sau, organizindu-i acolo o serie de concerte. Astfel, Executivul analizeaza organizarea in Spania a patru concerte in aer liber, pe care sa le sustina Costel Busuioc. Alaturi de e, ar urma sa participe o soprana romana si o orchestra din Romania sau din Spania, conform proiectului intitulat “Vocea Romaniei in Spania”, scrie MEDIAFAX. “Costel Busuioc poate fi imaginea Romaniei in Spania si poate favoriza o atitudine pozitiva fata de imigrantii romani. Evenimentul propus va crea si oportunitatea unei recompense materiale binemeritate pentru Costel Busuioc”, a declarat Mirel Talos, membru in Comisia de cultura a Camerei. Si ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat ca intentioneaza sa sprijine financiar organizarea unor concerte ale lui Costel Busuioc in spatii publice din Spania, pentru ca acesta sa fie cunoscut de comunitatile de romani.

Romantica TV a transmis in direct concursul. Pina la start, pe scena Ministerului de Interne, Luminita Anghel, Adrian Daminescu, Silvia Dumitrescu, Laurentiu Cazan cintau pentru Costel, intr-un spectacol de sustinere organizat de acelasi post tv. La Ghilad, in judetul Timis, localitatea de unde Costel Busuioc a plecat la munca in Spania, aproape toata suflarea se strinsese la caminul cultural sa-i tina pumnii in mod organizat. In acelasi timp, la Realitatea TV, Madalin Voicu promitea ca, in cazul in care Costel cistiga, ii va oferi 10.000 de euro din partea fundatiei pe care o conduce.

Intervievat de EVZ, proaspatul castigator al concursului recunoaste ca in copilarie nu-i prea era apreciat talentul : " Cantam la scoala si profesorii se radeau de mine, chiar faceau bascalie, ma puneau sa o imit pe Sofia Vicoveanca sau pe cine mai stie cine. Pentru ca pot sa cant si d’astea. Profesorii radeau de mine, mai mult decat un mic numar de circ nu am fost pentru ei niciodata. Imi spuneau intruna ca sunt urat si prost, cine mai stie de ce... mai mult de atat nu mi-au spus niciodata. Nu vreau sa vorbesc cu pacat.. cei mai multi dintre ei sunt morti, probabil, acum. Poate ca m-ar fi apreciat daca ei insisi ar fi putut sa ma evalueze. Dar nivelul de atunci era, oricum, altul... nu prea aveau cum sa-si dau seama, chiar daca inca de mic aveam aceste inflexiuni in voce. Ei imi tot repetau ca sunt prost si urat... lucrurile s-au mai schimbat intre timp.

Nu vreau sa ma laud. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am voce sa cant pentru Slava lui, si pentru Slava lui o sa cant, nu-mi pasa daca o sa taiati sau o sa lasati ce spun acum… din fericire pentru mine, faptul ca sunt ortodox practicant inseamna un urias punct de echilibru. Asa sunt eu si asa o sa raman toata viata, nu ma vor schimba nici banii si nimic pana la sfarsitul ei. Sunt abia la inceput si ati putea crede ca nu stiu ce spun, dar va asigur ca asa o sa vorbim si peste 20 de ani. Pentru ca am o baza foarte solida. Raman nedespartit de Biblie si o port cu mine intotdeauna, chiar si ieri inainte de gala o aveam la mine si am deschis-o putin. Cum am o secunda libera, profit sa o studiez.. Din cauza asta stiu asa de sigur ca succesul asta nu ma va schimba. "

Potrivit Romania Libera, dupa victoria de miercuri seara, Costel Busuioc a tinut sa multumeasca tuturor celor care l-au sprijinit si l-au ajutat cu incurajarile lor sa castige concursul spaniol Hijos de Babel.
Costel a povestit si despre emotiile din timpul concursului si despre clipele de tensiune prin care a trecut chiar inaintea intrarii pe scena pentru prestatia din marea finala. In prima etapa a finalei, dupa numararea voturilor, Costel era pe locul patru. Atunci spune el, a fost momentul critic al serii, cand simtea ca va pierde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.