La Cluj a inceput ieri primul proces din Romania in care inculpatul este o persoana acuzata ca a vindut parti din propriul corp.

Clujeanul Orban Robert Mihaly, de 27 de ani, s-a deplasat in anul 2001 la o clinica din Viena, unde unul dintre rinichi i-a fost transplantat unui cetatean sirbo-austriac. Potrivit tinarului care si-a recunoscut fapta in fata procurorilor, a fost contactat de o intermediara, careia i-a zugravit casa, si convins sa-si vinda rinichiul, in cazul compatibilitatii cu austriacul. Femeia i-a promis 30 de mii de marci germane, dar in urma operatiei, a primit doar 26 de mii.

La prima infatisare din proces, instanta a audiat un martor, vecin al inculpatului, care l-a transportat pe acesta, cu masina personala, la operatie in Viena. Martorul a sustinut ca a aflat de scopul deplasarii lor, doar la revenirea in tara. Potrivit judecatorului Gabriel Nasui, purtatorul de cuvint la Judecatoriei Cluj, Mihaly isi recunoaste vina, fapt care i-ar putea reduce pedeapsa.

Lipsa rinichiului barbatului a fost constatata la un control medical, efectuat in inchisoare, unde a ajuns in 2003, pentru ca a furat, dupa ce si-a cheltuit banii cistigati din tranzactie. Pentru urmatorul termen, instanta a cerut Bancii Nationale, furnizarea de informatii privind cotatia marcii germane in perioada efectuarii tranzactiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.