Social 11 Martie 2008 05:26
Lenjeria intima se vinde doar cu certificatul de igiena al exportatorului. Daca nu este dezinfectata, clientii pot contracta grave afectiuni ale pielii
In acest moment, piata magazinelor vestimentare second-hand din Romania nu ofera o garantie reala cumparatorilor interesati de aceste articole. Clientii sunt expusi riscului contractarii de diverse infectii si micoze, mai ales daca achizitioneaza articole de lenjerie intima precum pijamale, chiloti, sutiene sau lenjerie de pat. Legislatia in domeniu aproape ca nu exista, iar agentii economici care comercializeaza produse de second-hand nu sunt ingraditi de nicio norma sau act normativ. Singura referire legislativa in acest domeniu este o hotarare de guvern adoptata anul trecut - 163/2007 -, care se refera intr-adeva r la articolele textile uzate, dar numai la cele „distribuite gratuit“. Reprezentant ii ANPC spun ca legea este valabila si pentru produsele second-hand scoase la vanzare. Chiar si asa, comerciantii nu au de ce sa se teama: ei nu trebuie decat sa prezinte certificatul de igiena care insoteste articolele importate, care dovedeste faptul ca acestea au fost cura- tate si dezinfectate de catre exportator. Ei nu trebuie sa dea socoteala pentru modul de depozitare a tonelor de imbracaminte sau pentru pastrarea lor pana la vanzare. Cumparatorii nu pot decat sa spere ca agentul economic a sortat hainele lunar, indepartandu-le pe cele foarte uzate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.