Social 10 Martie 2008 15:26
Mai multe sectoare ale unui drum judetean din Arad au fost inchise temporar traficului usor astazi, iar sute de hectare de teren au fost inundate, dupa iesirea din matca a riului Crisul Alb, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad, transmite NewsIn.

„Cele mai afectate comune sunt Almas, Dieci, Craiva si Halmagiu, unde apele Crisului Alb au inundat 800 de hectare de teren arabil si 60 de hectare de pasune. Sectoare ale DJ 708, pe o lungime de 2,5 kilometri - Dieci-Revetis, Dieci - Berindia, Pescari-Dieci - sunt in continuare inchise temporar pentru traficul usor, dar apele sunt in retragere“, se arata in comunicatul ISU Arad.

De asemenea, au mai fost indundate DJ 792, intre Gara Almas si Pod Crisul Alb, DJ 793, intre Avram Iancu - Vasile Goldis, pe o distanta totala de aproape 2 kilometri, fara a deveni impracticabile. „Pe Crisul Alb, in zona localitatii Gurahont, a fost atinsa, duminica seara, o cota de inundatie maxima de 298 de cm, dar, luni, apele erau in scadere. Sunt prognozate, insa, cresteri ale cotelor in aval, fara a depasi cotele de pericol“, se mai mentioneaza in comunicatul ISU Arad.

Conform buletinului emis, luni, de dispeceratul Directiei Apelor (DA) Crisuri, sunt inregistrate depasiri ale cotelor de atentie in localitatile Ineu (depasire 32 cm), Chisineu Cris (depasire 66 cm), Chier (depasire 22 cm) si Carand (depasire 11 cm). De asemenea, raul Crisul Negru inregistreaza depasiri ale cotelor de atentie in localitatea Zerind (depasire 118 cm).

„Avand in vedere fenomenele hidrometeorologice produse in bazinul superior al Crisului Alb, Codul Portocaliu (depasiri ale cotelor de inundatie) se ridica, luni, incepand cu ora 14.00. Codul Galben se va mentine pe sectorul aval de localitatea Gurahont pana marti, ora 12.00“, se arata intr-un comunicat al Directiei Apelor Crisuri.

Pentru judetul Hunedoara, buletinul dispeceratului DA Crisuri indica depasiri ale cotelor de atentie in localitatea Vata de Jos (depasire 32 cm).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.