Social 7 Martie 2008 16:41
Un sfert din parcul auto al Romaniei se afla in Bucuresti la sfarsitul lui 2007, respectiv 1,2 milioane de vehicule din totalul de putin peste 4,5 milioane masini inregistrate in tara, a declarat astazi, presedintele Asociatiei Nationale a Societatilor de Dezmembrari Auto (ANSDAR), Maria Boghian.

Potrivit ANSDAR, restul autovehiculelor (3,3 milioane) s-au aflat in alte localitati din tara. Numarul de vehicule noi inregistrate in 2007 se ridica la 312.532, cu 27% mai mult fata de anul anterior. Aproximativ jumatate din aceasta suma, respectiv 165.769 de vehicule inregistrate fiind second hand.

Boghian a precizat ca o pondere de 53,5% din vehiculele inregistrate in Romania provin din import, pe cand Dacia, marca autohtona de autovehicule, detine o pondere de 37,5% din totalul parcului auto, iar Daewoo are o pondere de 9%.

Potrivit datelor ANSDAR, 60% dintre masini au vechimea intre patru si zece ani, 39% dintre autoturismele uzate au mai putin de patru ani vechime, iar 1% dintre vehicule au peste zece ani vechime.

Pe de alta parte, Boghian a precizat ca "in Capitala s-au produs 11% din totalul de accidente rutiere grave din intreaga tara, iar numarul acestora este de trei ori mai mare decat media din Uniunea Europeana".

Conform statisticilor ANSDAR, in anul 2006 parcul auto din Romania avea aproximativ 4 milioane de vehicule


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.