Social 7 Martie 2008 12:03
O tanara din localitatea Sprancenata, Olt, si-a denuntat parintii. Ea sustine ca acestia i-au ucis doi frati, imediat dupa nastere, indicand anchetatorilor locul in care a fost ingropat primul dintre bebelusi, informeaza NewsIn.

Iuliana Maria Popa, de 16 ani, din comuna Sprancenata, a fost audiata miercuri de procurorul Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, in dosarul intocmit pe numele parintilor ei, Maria si Sabin Diaconu, pentru uciderea unui nou nascut. Ea a declarat ca acestia si-au mai ucis, in urma cu un an si jumatate, un alt copil nou nascut.

Fata i-a povestit procurorului ca bebelusul a fost ucis de tatal sau vitreg si a fost ingropat pe camp, intr-o zona acoperita acum cu apa. „Vom trimite acolo pompierii pentru a scoate apa din zona respectiva, dupa care vom incepe sa cautam cadavrul copilului. Potrivit celor declarate de fata celor doi invinuiti, primul copil a fost ucis in acelasi mod ca si cel nascut in luna februarie si descoperit la inceputul lui martie, pe camp, de un cioban care se intorcea cu oile de la pasunat. Barbatul, cel care l-a omorat pe nou nascut prin lovirea cu corpuri contondente, a sustinut ca l-a aruncat pe camp in speranta ca va fi mancat de animale si nu se va afla despre el”, a declarat procurorul Eugen Iacobescu.

Potrivit acestuia, deocamdata, pana la gasirea cadavrului copilului despre care le-a vorbit fiica celor doi soti, acestia sunt cercetati pentru uciderea unei fetite aduse pe lume de femeie imediat dupa nastere si aruncarea cadavrului pe un camp de pe raza comunei. Daca dezvaluririle fetei se adeveresc, cei doi soti risca, potrivit procurorului Iacobescu, inchisoarea pe viata pentru dubla crima cu premeditare.

Tanara le-a mai declarat anchetatorilot ca tatal sau vitreg a incercat in mai multe randuri sa profite de ea. In urma declaratiei sale, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt s-a autosesizat si a preluat cazul.

In ciuda acuzatiilor extrem de grave si a probelor din dosar, Maria si Sabin Diaconu, recunoscand cele doua omoruri, sunt judecati in stare de libertate, procurorul sustinand ca va solicita retinerea lor dupa sosirea rezultatelor prelevate de la cel de al doilea copil ucis si dupa descoperirea cadavrului primului copil omorat de acestia in urma cu un an si jumatate, in toamna lui 2006.

Procurorul Eugen Iacobescu a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice in cazul femeii, aceasta fiind internata acum la Spitalul de Psihiatrie din Slatina in vederea stabilirii discernamantului.
Sabin Diaconu este cel de al treilea sot al femeii acuzata ca si-a ucis doi noi nascuti. Atat primul, cat si cel de al doilea sot se afla in inchisoare pentru crima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.