Social 5 Martie 2008 02:07
Rezolvarile de la examenul de bacalaureat au fost deja publicate, desi subiectele au fost „secrete“ pina la inceputul acestei luni
Parintii acuza editurile ca au si inceput „afacerea ghidurilor de la bacalaureat“, cu toate ca variantele de subiecte au fost lansate pe site-ul Ministerului Educatiei, cu trei zile in urma. „Am intrebat cum e posibil ca la citeva zile de la anuntul ministerului s-au si publicat cartile cu rezolvari, dar nu am auzit nici un raspuns“, spune Mihaela Guna, presedinta Federatiei Nationale a Asociatiilor Parintilor.

Pe site-ul Editurii Sigma apar sase ghiduri de pregatire pentru bacalaureat. „Cartea contine: calendarul examenului de bacalaureat 2008, metodologia de organizare a examenului, programa pentru examen, variantele de subiecte publicate de Ministerul Educatiei la 01.03.2008 si modele de rezolvare a acestor subiecte“, se precizeaza pe pagina de web a editurii. Ghidul costa 25 de lei, iar autorii nu sint inca precizati. „Parintii si profesorii sint anuntati imediat de aceste culegeri, iar in doua-trei saptamini editurile le si livreaza in scoli. Pentru tezele cu subiect unic deja se string banii. Noi avem intereseul sa le cumparam pentru ca enunturile de la probleme dau nastere la interpretari si aceste rezolvari sint necesare pentru a fi siguri ca solutia este agreata de corectori”, explica Liliana Spinulescu, consilier la Federatia Parintilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.