Gabriel Sarbu, director executiv in ANRGN, a declarat, ieri, ca pretul gazelor naturale va creste constant pana in 2007. In prezent, Romania produce circa 12 miliarde mc gaze naturale si consuma 18 miliarde mc, o treime fiind importata din Federatia Rusa. Importurile vor continua insa sa creasca, tara noastra ajungand sa importe jumatate din necesar in anii 2010-2015. In context, pretul gazelor indigene va creste atat incat sa se micsoreze decalajul fata de pretul gazelor din import.

Conform declaratiei lui Gabriel Sarbu, in 2005, pretul gazelor va mai creste la 1 iulie, cu 5 la suta, urmand sa stationeze in trimestrul patru, 2005, si in primul trimestru al anului viitor. Tot din acest an, ANRGN va aplica o alta politica de preturi, astfel incat cel care consuma putin sa fie taxat la un pret mai mare al gazului, iar cei care consuma mult sa beneficieze de preturi mai mici. "Preturile vor ajunge la un astfel de nivel incat multe intreprinderi nu vor face fata si vor disparea", a mai declarat oficialul ANRGN.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.