Un profesor de religie a gasit un mod inedit de a preda elevilor: va ridica o biserica in curtea scolii, chiar pe terenul de sport. Preotul Constantin Dragne, profesor de religie la scoala generala 58 din Capitala, a luat deja toate aprobarile necesare pentru a ridica pe locul terenului de sport, adica 1.400 metri patrati din curtea scolii, o biserica trainica, din piatra. Timp de patru ani, el a adunat toate aprobarile, avizele necesare, inclusiv proiectul si cei 180.000 de dolari necesari ctitoriei.

Majoritatea profesorilor si ministrul de atunci al educatiei, Ecaterina Andronescu, si-au dat acordul, astfel incat lucrarile au si inceput din luna martie 2005. "Terenul de sport va fi reamenajat in spatele bisericii, iar orele de religie se vor tine in biserica. Desigur, vor fi bineveniti si parintii si profesorii. Aproape toti profesorii au fost de acord, plus Ministerul Culturii si Cultelor si Primaria Sectorului 2. Terenul apartine scolii, iar acum a fost dat in folosinta gratuita pentru 49 de ani acestei biserici", ne-a informat directorul scolii, Zenovia Dobre.

Totusi, mai multi parinti au trimis scrisori disperate Federatiei Romane de Fotbal, federatiilor de atletism, de handbal, de volei, de baschet, ministerelor educatiei si culturii, dar si vicepremierului George Copos si ziarului "Libertatea". "Ce ganduri au cei care aproba aceasta constructie tocmai pe terenul de fotbal? in loc sa se faca programe de educatie fizica, competitii sportive, ei au redus spatiul alocat sportului.

Copiii nostri nu au ce face, vor sta toata ziua la televizor sau in fata calculatoarelor, iar miscarea o vor lasa", au scris parintii care nu au fost intrebati despre modificarea proiectata la scoala unde invata copiii lor. La randul sau, preotul-profesor Dragne ne-a declarat ca au fost suficiente semnaturile profesorilor pentru obtinerea tuturor celorlalte aprobari, iar clopotele amplasate in proiect chiar sub ferestrele claselor vor fi trase numai in zilele de sarbatoare, sambata si duminica.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.