Un eveniment exceptional pentru crestinii ortodocsi va avea loc miine. Moastele Sfintului Antipa Romanul, aflate la Manastirea Sfintul Gheorghe din Basarabia, vor fi aduse la Constanta. Din delegatia care le insoteste face parte si ieromonahul Savatie Bastovoi, teolog din Moldova, care va sustine o prelegere cu tema "In cautarea aproapelui pierdut".
Moastele apartin unui sfint roman care a trait la sfirsitul secolului al XIX-lea in Moldova, pe Sfintul Munte si in Rusia, fiind vestit pentru darul facerii de minuni. Manifestarea este gazduita de Arhiepiscopia Tomisului si este menita sa intregeasca aspectul duhovnicesc al Postului Mare.

Astfel, miercuri, 13 aprilie, la ora 16.00, delegatia din Chisinau care insoteste Sfintele Moaste va fi intimpinata de Inalt Prea Sfintitul Dr. Teodosie Petrescu, la Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului.
Apoi clericii din Moldova impreuna cu cei din Dobrogea vor oficia slujba Canonului Sfintului Andrei Criteanul.

A doua zi, joi, 14 aprilie, incepind cu ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia Sfinta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite la Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului. Vineri, 15 aprilie, Sfintele Moaste vor fi duse la Spitalul Judetean din Constanta, dupa care delegatia le va insoti in drumul spre Tulcea pentru a fi depuse spre inchinare in Biserica Sfintul Nicolae.
In dimineata zilei de simbata, 16 aprilie, Sfintele Moaste vor parasi Dobrogea pentru a se indrepta spre Moldova.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.