Social 3 Martie 2008 12:21
Reprezentantii sindicalistilor din transportul feroviar se vor intalni astazi la ora 14.00, cu secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Barna Tanczos, si cu directorii celor trei companii feroviare, la o noua runda de negocieri, inaintea grevei anuntate de sindicalisti pentru miercuri, informeaza NewsIn.

Reprezentantii sindicatelor din transportul feroviar, chestionati de NewsIn, au spus ca echipele de negocieri vor merge, luni dupa-amiaza, la Ministerul Transporturilor, pentru o noua runda de discutii pe marginea majorarii salariale cerute de sindicalisti. In cursul zilei de luni era programata si o intalnire cu administratia de la CFR Calatori, dar care, potrivit liderului sindical Gheorghe Popa, a fost anulata.

Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial si Federatia Elcatel au anuntat, saptamana trecuta, ca, in 5 martie, vor intrerupe lucrul pentru doua ore, intre 7.00 si 9.00, nemultumiti de majorarile salariale oferite de Guvern. Presedintele Federatiei Elcatel, Ionel Socaciu, a declarat, pentru NewsIn, ca la actiunea de miercuri vor participa aproximativ 2.000 de membri de sindicat, lucratori in infrastructura.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, a spus ca organizatia sindicala pe care o conduce nu a stabilit inca un calendar al protestelor, pentru ca inca mai asteapta o serie de raspunsuri de la Directia de Munca, dar ca sindicalistii pe care ii reprezinta sunt, de asemenea, nemultumiti de majorarea propusa de Guvern si ca ia in calcul declansarea unei greve de avertisment.

Principala revendicare a feroviarilor este majorarea salariului minim la 500 de lei, de la 1 ianuarie, si la 570 de lei, de la 1 mai. Potrivit sindicalistilor, oferta celor trei companii de transport feroviar a ramas neschimbata de la inceputul anului, respectiv o majorare de 8%, in doua transe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.