Social 3 Martie 2008 12:03
Un autocar in care se aflau romani care se intorceau din Spania a fost atacat, in noaptea de duminica spre luni, in zona Statiei CFR Arad, de un grup de practicanti ai jocului „alba-neagra“, care l-au impuscat pe sofer in umar cu gloante de cauciuc si i-au furat unui pasager 15.000 de euro.

Grupul de atacatori era format din cinci persoane, iar in autocarul care se indrepta spre Bistrita se aflau aproximativ 35 de pasageri, a precizat, luni, inspectorul Camelia Tuduce, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, citat de corespondentul NewsIn.

„Autocarul a oprit intr-o parcare din zona Statiei CFR pentru a lasa pasagerii care erau din Arad. Conform protocolului incheiat de Inspectorat cu firmele transportatoare, soferul i-a avertizat pe pasageri de riscurile jocului de noroc «alba-neagra». O persoana din grupul de practicanti i-a smuls unui pasager din mana suma de 15.000 euro, iar soferul a fost impuscat in umar cu un pistol cu gloante de cauciuc“, a declarat Camelia Tuduce.

Soferul autocarului a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale, dar, dupa cateva minute, a parasit unitatea medicala. Totodata, soferul a refuzat sa depuna plangere impotriva agresorilor.

Politistii aradeni au inceput o ancheta pentru a identifica cele cinci persoane care au agresat pasagerii care se intorceau din Spania. Incadrarea juridica a faptei se va face in functie de participarea fiecarui individ la actiunea din cursul noptii de duminica spre luni. Cel care a furat cei 15.000 de euro din mana unui pasager va fi cercetat pentru talharie.

Inspectoratul de Politie al Judetului Arad a inceput, anul trecut, o campanie de combatere a jocului „alba-neagra“, in cadrul careia au fost atrasi mai multi parteneri. In cadrul acestui proiect au avut loc intalniri cu reprezentantii statiilor de distributie de carburanti din judet, dar si cu reprezentantii firmelor de transport, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.