Social 3 Martie 2008 03:14
O noua ciudatenie apare in dosarul mortii fostului director de la „Adevarul“ Dumitru Tinu
Politistul care a fost la locul presupusului accident si-a amintit, dupa patru ani de la evenimente, ca a gasit la locul accidentului obiecte personale apartinand jurnalistului, pe care a „uitat“ sa le mentioneze in procesul-verbal. Intre acestea se afla telefonul mobil al lui Dumitru Tinu, care nu a mai putut fi expertizat pentru a se afla care au fost ultimele persoane cu care a vorbit acesta. De asemenea, s-a gasit si o verigheta, in ciuda faptului ca directorul de la „Adevarul“ nu purta o asemenea podoaba.

Ancheta procurorilor ploiesteni privind moartea fostului director al ziarului „Adevarul“ stagneaza, dupa ce procurorul Aurelian Mihaila, cel care s-a ocupat pana acum de caz, a fost promovat de la Tribunalul Prahova la Curtea de Apel Ploiesti, in urma unui concurs. Procurorul care a fost desemnat sa continue investigatiile se numeste Gabriel Mangiurea, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, cel putin pana cand procurorul sef al institutiei, Liviu Tudose, se va pronunta cu privire la cererea lui Aurelian Mihaila, care a solicitat delegare in vederea continuarii cercetarilor in acest caz. In orice caz, unul dintre ultimele acte procedurale facute de procurorul Mihaila este acela al audierii agentului sef Ion Simion, din cadrul Serviciului de politie rutiera al IPJ Prahova. Simion este cel care s-a deplasat la locul accidentului in urma caruia se afirma ca ar fi murit Dumitru Tinu. In ziua respectiva (1 ianuarie 2003), acesta a intocmit procesul-verbal de predare catre Ana-Maria Tinu a bunurilor gasite asupra victimei. Lista acestora contine, conform procesului-verbal intocmit la acea vreme: suma de 19 milioane in bancnote de 500.000 lei, suma de 200.000 lei in bancnote de 100.000 si 50.000 lei, 16 tichete carburant auto (benzina euro), pentru acestea din urma fiind trecute in document si seriile, un ceas „Casio“ (politistul a mentionat si aici seria ceasului), o cheie de contact auto (cu seria). Lista obiectelor predate fiicei este mai lunga, am prezentat numai cateva elemente care denota meticulozitatea politistului in intocmirea respectivului act. Cu toate acestea, dupa patru ani, agentul de politie, chemat de procurorul de caz, isi aminteste ca „printre bunurile identificate la fata locului ca apartinand lui Dumitru Tinu s-au numarat, in afara celor mentionate strict in procesul-verbal de predare mentionat mai sus si mai multe randuri de chei, un telefon mobil gasit in zapada, o borseta din piele de culoare inchisa, o verigheta si cartea de identitate a victimei“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.