Social 3 Martie 2008 03:00
Reteaua spargatorilor de bancomate, care a dat peste 20 de lovituri in Bucuresti si in tara, a fost pusa in libertate. Instanta a decis ca infractorii nu reprezinta un pericol public si pot fi cercetati in libertate

Prejudiciul creat de infractori si probat påna in prezent de politistii bucuresteni se ridica la peste doua miliarde de lei vechi. Dar daca la acestea adaugam si alte fapte pentru care erau cercetati, prejudiciul total se ridica la peste cinci miliarde de lei vechi.

Cinci dintre membrii retelei de spargatori de bancomate si case de bani erau in arest de la sfarsitul lunii ianuarie. Atunci, in urma descinderilor efectuate, 13 persoane au fost retinute, cinci dintre ele primind mandate de arestare pentru 29 de zile. Alti patru membri ai retelei, care se sustrag cercetarilor, sunt in continuare dati in urmarire. Oamenii legii spun insa ca gruparea este, probabil, mult mai numeroasa. Pentru a-i ancheta pe cei cinci, originari din cartierul bucurestean Giulesti, si pe martorii existenti, politistii au lucrat nonstop timp de 36 de ore, ca sa se poata prezenta in fata judecatorilor cu tot probatoriul. Liderul gruparii s-a dovedit a fi Gheorghe Cosma, zis „Mafiotul“. El cooptase mai multi infractori care aveau pana atunci ca preocupare „talharia la secunda“ prin inteparea rotilor. El impartise reteaua in mai multe brigazi pentru a preintampina situatia in care unii dintre ei sa fie prinsi sa nu destructureze gruparea. Hotii actionau mascati, cu manusi si intotdeauna inarmati. Utilizau masini de lux, puternice, pentru a putea fugi de politie daca ar fi fost surprinsi. Nu o data au folosit substante care aduceau victimele in stare de inconstienta.

Astfel, faptasii se asigurau ca victimele nu aveau cum sa retina amanunte despre ei. Banii obtinuti in urma jafurilor au fost cheltuiti pe bunuri de lux sau in cazinouri, ei fiind surprinsi de camerele de supraveghere. De la infractori, oamenii legii au recuperat doar o suma mica de bani. Prejudiciul total al pagubelor produse de aceasta grupare inca nu a fost cuantificat. Dupa retinerea celor cinci infractori, politistii bucuresteni au demarat o colaborare cu omologii lor din judetele care au fost pradate pentru dovedirea faptelor de care sunt suspecti membrii gruparii „Mafiotul“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.