Campionatul de teatru de improvizatie, in care actorii improvizeaza un spectacol pe baza sugestiilor date de public, se afla la prima editie, iar inscrierile se fac in perioada 1-15 martie.

Mai multe echipe de actori se vor infrunta in meciuri arbitrate de un juriu a carui componenta nu a fost inca stabilita. Echipele sunt formate din trei improvizatori si se vor duela, doua cate doua, pe parcursul celor 10 runde ale spectacolului. Echipele vor primi, dupa fiecare runda care va dura cate cinci minute, un punctaj. Rundele sunt eliminatorii.

Meciurile vor avea si un arbitru care va acorda cartonase galbene echipelor, daca fac dovada de lipsa de fair play, impertinenta sau obscenitate. Arbitrul poate acorda cartonase galbene si spectatorilor, care, daca acumuleaza doua cartonase, trebuie sa stea pe scena pe durata jocului urmator, cu o galeata in cap.

Regulamentul integral este disponibil pe site-ul teatrului, www.teatrulmetropolis.ro . Organizatorii nu au stabilit inca ce premiu vor acorda echipei castigatoare.