Aproape jumatate din cei care au trecut pe la medicul de familie prezinta risc de imbolnavire * 15% dintre romani spun ca stau prost cu sanatatea
Majoritatea romanilor cred ca sunt sanatosi, dar din analiza Programului national de evaluare a starii de sanatate, la sase luni de la derulare, rezulta ca 40% dintre cei care au fost la medicul de familie in acest interval prezinta risc de imbolnavire, a declarat, ieri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Potrivit Barometrului serviciilor de sanatate pe 2007, realizat de Centrul pentru Politici de Sanatate, la intrebarea "Cum ati caracteriza, in general, starea dumneavoastra de sanatate?", 44,6% dintre subiecti au raspuns "buna", 33,6% - satisfacatoare, 12,1% - proasta, 5,8% - foarte buna si 2,3% - foarte poasta. La fel de siguri pe ei au fost si cei 51% dintre repondenti care au spus ca ei nu sufera de nici o boala, fapt care poate fi contrazis de rezultatele analizelor care arata ca 39,25% din totalul celor care au fost evaluati prezinta risc de imbolnavire. Dintre cei care sustin ca sufera de o boala, 13,6% spun ca ar avea boli reumatice, 11,9% - hipertensiune arteriala, iar 10,1% - boli de inima. Cand au o problema usoara de sanatate, 67,1% dintre subiecti merg la medicul de familie, 12,3% spun ca se descurca singuri, 11,4% apeleaza la farmacie, 3,1% la un cabinet privat, iar sub 1% la prieteni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.