Nivelul de trai din Romania va continua sa creasca si in 2008, chiar daca este un an electoral.

Invitat la Stirea Zilei, ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian a declarat ca salariul mediu brut va ajunge la 1.000 de euro in 2015, datele de pana acum aratand ca in 2020 va creste pana la 2.000 de euro. In ciuda avantului economic din ultima perioada, „sunt tot timpul pus la perete sa raspund unor acuzatii care nu au absolut nicio legatura cu realitatea”, sustine Vosganian. „Daca vorbim despre Romania ca despre o tara in criza, in colaps, e normal ca oamenii sa creada ca aici nu isi pot indeplini visele”.

Ultimele masuri ale guvernului din care Varujan Vosganian face parte au in vedere reducerea fondurilor bugetare. La o rectificare bugetara, care urmeaza in curand, vor fi reduse cheltuielile bugetare cu un miliard de euro. Executivul nu le va mai permite ministerelor sa cumpere masini sau alte dotari. Vor fi blocate posturile vacante din administratia publica si nu se vor mai face angajari. Rectificarea bugetara este facuta dupa ce reprezentantii Comisiei Europene au atras atentia ca Romania ar putea fi sanctionata, daca nu se ajunge la un deficit bugetar de sub 3%.

Decizia Guvernului de a taia cheltuieli bugetare de la consum si nu de la investitii a fost apreciata de guvernatorul BNR. Mugur Isarescu a remarcat ca, daca s-ar fi redus investitiile, rectificarea bugetara n-ar fi avut niciun efect.

Antena 3

Sursa: Antena 3Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.