In ultimele trei zile, alunecarile de teren din catunul Valea Lacului din comuna Alunu, judetul Valcea, au dus la surparea unor gospodarii. 12 case sunt afectate, iar in 6 dintre ele nu se mai poate locui. Alunecarile de teren au afectat de asemenea drumul judetean din localitate pe o lungime de 400 de metri, ca si stalpii de alimentare cu energie electrica.
Au fost grav avariate gospodariile familiilor Gheorghe Dragan, Alexandrin Branzan, Aurora Cocarlete, unde au fost distruse zidurile caselor, acestea stand sa se prabuseasca. Alta locuinta, apartinand Elenei Birta, este pe cale de a fi acoperita de un val de pamant. Gospodariile familiilor Paraschiva Maruntelu, Victor Brichiseala, Ion Popescu, Iacob Poenaru, Valentina Pasare sunt si ele situate pe falia de alunecare, aflandu-se in zona de risc maxim.
Alunecarea de teren se intinde pe o suprafata de circa 30.000 mp, cu posibilitatea de a se extinde si de a afecta astfel alte gospodarii din zona. Comandamentul judetean de aparare impotriva dezastrelor a solicitat Guvernului sprijin cu materiale de constructie pentru refacerea locuintelor afectate, iar Exploatarea miniera Berbesti va asigura forta de munca necesara ridicarii, in cel mai scurt timp, a unor noi locuinte pentru sinistrati. Toata situatia de la Alunu este monitorizata, pentru a nu se produce alte pagube materiale si pierderi de vieti omenesti. Pana acum au fost evacuate 6 familii, care locuiesc, pana la rezolvarea situatiei, la rude si prieteni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.