Din celebra cladire vor ramane doar fatadele, care vor fi consolidate. Lucrarile ar putea fi gata peste doi ani

Transformarea Hotelului Cismigiu va incepe in aceasta vara, dupa circa doi ani de cand a fost achizitionat de compania spaniola Hercesa, a declarat Alejandro Solano Gallego, directorul reprezentantei din Romania. Procesul de reconstructie va demara cu o demolare.

Proiectul initial, care prevedea consolidarea intregului imobil, a fost modificat din cauza costurilor deosebit de mari, ceea ce a intarziat demararea constructiei. Reprezentantii companiei au decis sa pastreze numai fatada edificiului, urmand sa demoleze cu totul interiorul. Cladirea va fi finalizata in doi ani de la momentul inceperii lucrarilor.

Trei luni de demolari

„Consolidarea cladirii era foarte scumpa si nici nu oferea suficienta flexibilitate din punct de vedere al functionalitatii. Am decis astfel sa demolam interiorul si il reconstruim in totalitate, pastrand doar peretii. Asta ne ofera posibilitatea sa construim si locuri de parcare si sa castigam mai multi metri patrati“, afirma Alejandro Solano. Procesul de demolare va demara odata cu obtinerea autorizatiilor si va dura circa trei luni. „Pentru a putea demola in interior, trebuie sa facem un proiect pentru consolidarea peretilor printr-o schela speciala atat pe interior, cat si pe exterior. Abia apoi vom incepe demolarea manual, de sus in jos“, explica Liviu Baban, directorul companiei Tab Construct. Potrivit acestuia, pe fatada dinspre Brezoianu va fi instalat un sistem pentru debarasarea molozului. Resturile de la etaj vor ajunge direct in camioane printr-un cilindru cu diametrul de 50 de centimetri, iar cele din curtea interioara vor fi transportate pe o banda.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.