Un profesor de la Grupul Scolar Industrial Cai Ferate Craiova este cercetat de politisti pentru ca si-ar fi impuscat un elev in timpul orei de matematica.
Scandalul a izbucnit dupa ce vinerea trecuta un tanar de 15 ani, Ionut Cornel S., din comuna Desa, s-a prezentat la Spitalul Municipal Calafat cu o infectie la palma stanga. Doctorii au stabilit ca infectia se datora unei alice care statea in palma baiatului de o luna de zile. Dupa ce au demarat cercetarile, politistii au stabilit ca minorul, elev in clasa a IX-a la Grupul Scolar CFR, a fost impuscat din greseala chiar de catre dirigintele sau, profesorul de matematica Jan Ilie, de 58 ani. Potrivit Jurnalul National,profesorul figureaza in evidentele politiei ca detinator legal al unui pistol de autoaparare cu bila de cauciuc, arma fiind ridicata in vederea expertizarii balistice. Intrucat medicii legisti au stabilit ca victima necesita 8-9 zile de ingrijiri medicale, profesorului i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala.


„Am fost anuntata de politistul de proximitate despre ce s-a intamplat si l-am chemat imediat pe profesorul Ilie. Mi-a spus ca a fost un accident si ca arma s-a descarcat in timp ce muta pistolul din buzunarul hainei in diplomat. Am luat declaratii si de la elevii din clasa, care au spus ca dirigintele le-a spus sa nu povesteasca nimic despre cele intamplate. Eu cred ca au fost amenintati, caci altfel nu imi explic cum colegii lor care au absentat in acea zi nu au stiut despre incident, dar nici parintilor nu le-au povestit nimic“, a declarat Luminita Tenea, directorul Grupului Scolar Industrial Cai Ferate Craiova. In urma declaratiilor stranse de la elevi, directorul Grupului Scolar CFR Craiova a propus suspendarea contractului de munca incheiat cu profesorul Jane Ilie, precizeaza Gandul.

Desi a fost convocat la sedinta comisiei de disciplina din cadrul scolii, profesorul pistolar nu s-a prezentat. In schimb, cu toate ca in aceasta dimineata s-a prezentat la cateva ore de curs, cadrul didactic si-a imputernicit avocatul sa se prezinte in fata colegilor sai. „Clientul meu este in concediu medical. Din cauza tensiunilor din ultimele zile, sanatatea i-a fost afectata. Eu am venit sa vad ce acuzatii i se aduc. Din cele sustinute de dumnealui, se pare ca a fost un accident“, a precizat Mariana Daniela Tulitu, aparatorul profesorului.

Purtatorul de cuvant al IPJ Dolj a mai adaugat ca profesorului i s-a intocmit dosar penal, fiind cercetat in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala. In plus, Ziua mentioneaza ca ancheta a fost extinsa si cu privire la modul de detinere si folosire a armei si munitiei. Totodata, s-a stabilit ca victima necesita, pentru vindecare, opt-noua zile de ingrijiri medicale. Medicii i-au extras baiatului din mana un fragment din material plastic provenind din cartusul folosit.

Cum se intampla mai mereu in astfel de cazuri, conflictul de la care a pleacat totul este unul cat se poate de stupid. Adolescentul si-a tachinat o colega, care s-a simtit jignita. Profesorul de matematica, purtator de arma cu acte in regula, a reactionat intr-un mod care te lasa fara replica.
Scandalul ar fi fost, poate, ingropat daca baiatului nu i s-ar fi facut rau la cateva saptamani de la cele intamplate. Medicii din Calafat l-au operat de urgenta si i-au gasit un proiectil in mana. Astfel a iesit intreaga poveste la iveala. Tanarul sustine ca nu a suflat o vorba de teama profesorului.
Dascalul a intrat de astazi in concediu medical. Ministerul Educatiei a deschis o ancheta, iar profesorul risca sa fie exclus din invatamant. In plus, se va alege si cu dosar penal pentru fapta sa, precizeaza PRO TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.