Un grup de 30 de tineri maghiari, membri ai mai multor organizatii si asociatii, s-au strans, duminica seara, in muncipiul Cluj-Napoca, pentru a participa la actiune de sustinere a independentei Kosovo.

Tinerii s-au adunat in fata Casei Matei (casa natala a regelui Ungariei, Matei Corvin), au scris pe pavaj, cu lumanari rosii, cuvantul "Kosovo" si au purtat pancarte cu inscriptiile "Traiasca Kosovo", "Felicitari Kosovo", "Drepturi comunitare", "Traiasca Kosovo independent", "Autonomie pentru Secuime" si "Autonomie pentru noi", anunta NewsIn.

La aceasta actiune au luat parte si presedintele Consiliului Tineretului Maghiar, Sandor Krizstina, si cel al Uniunii Mondiale a Ungurilor (UMU), Patrubany Miklos. Sandor Krizstina a afirmat ca declareare indepenedentei Kosovo ar trebui sa fie un exemplu pentru Romania in ceea ce priveste relatia cu comunitatea maghiara.

De asemenea, Patrubany Miklos si-a exprimat speranta ca evenimentele din Kosovo sa "dea un impuls" luptei pentru obtinerea autonomiei pentru Tinutul Secuiesc: "Dreptul la autodeterminare al kosovarilor este unul de care trebuie sa beneficieze toate popoarele capabile de autoguvernare”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.