Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca a prelungit ordinul privind preturile medicamentelor cu inca trei luni, ceea ce inseamna ca Ministerul Sanatatii raspunde negativ cererii importatorilor si a distribuitorilor de medicamente de a creste marja de adaos, afectata in ultimul timp de devalorizarea leului
"Am avut de ales intre trei variante, una mai proasta decit alta si am decis pentru aceasta care permite, inca, accesul oamenilor la medicamente. Incercam sa protejam oamenii bolnavi, dar le cerem si lor sprijinul. Probabil veti asista la situatii in care nu vor fi aduse medicamente in farmacii, este posibil sa se creeze goluri in aprovizionare pentru a se produce impresia unei crize de medicamente. Ii rog pe oameni sa le ceara medicilor de familie inlocuitori pentru medicamentele pe care nu le vor gasi in farmacii si rog mass-media sa ne ajute sa descurajam tendinta de a creste preturile la medicamente. Ma bazez si pe usoara apreciere a leului care s-a produs in ultimele zile", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Ca reactie la semnarea acestui ordin, "importatorii si distribuitorii de medicamente se vor intilni luni, la ora 15.00, pentru a lua o decizie", dupa cum ne-a declarat dr. Viorel Vasile, presedintele Distribuitorilor de Medicamente din Romania.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.