Zeci de politisti si mai multi inspectori de la Protectia Consumatorului au aplicat, in urma cu doua zile, in zona aeroportului Henri Coanda si in alte locatii, in cadrul unei actiuni comune de prevenire si combatere a activitatilor ilegale de taximetrie, peste 60 de sanctiuni in valoare totala de aproximativ 100.000 de lei
Actiunea a avut ca scop verificarea legalitatii activitatii de taximetrie desfasurate la aeroporturile bucurestene.
"Au fost verificate 167 de taximetre, fiind aplicate 60 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea mai multor prevederi legale conducatorilor auto care au desfasurat activitati de taximetrie si nu au respectat legea. S-au aplicat sanctiuni contraventionale in special pentru incalcarea prevederilor legii care reglementeaza activitatea de taximetrie. Amenzile au fost date soferilor din cadrul a cinci societati de taxi", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al politiei Romane. Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de 99.520 de lei. De asemenea, politistii au ridicat si zeci de certificate de inmatriculare. In locul unor clienti naivi, taximetristii din zona aeroporturilor bucurestene au avut parte de mai multi politisti care au trecut la controale severe. La vederea oamenilor legii, cei care nu respectau prevederile legale au inceput sa-si ascunda insemnele de taximetre prin masini. Si, desi se aflau in "perfecta ilegalitate", tot taximetristii au vociferat in fata oamenilor legii, incercand sa gaseasca fel si fel de justificari. Ba ca se afla in timpul liber, ba ca nu stiu cine le-a pus caseta cu "Taxi" pe masina, ba ca politistii nu au nici un drept sa le caute prin portbagaje insemnele ascunse.

"Tariful e dupa cum vreau eu sa-l pun"

La aeroportul Henri Coanda, de exemplu, numarul taximetristilor de ocazie este cel putin egal cu al celor de la firma care opereaza legal. Acestia practica tarife exorbitante si care difera in functie de client, distanta parcursa sau dupa propria dorinta a soferului. Unul dintre taximetristii ilegali a si explicat cum stau lucrurile. Astfel, el avea afisat pe vehicul un tarif de 2,5 - 3 lei/km, desi pretul ar trebui sa fie unul fix.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.