Romanii interesati de studii doctorale si postdoctorale vor putea primi finantare din Fondul Social European.
Cercetatorii vor primi finantare de la UE pentru a participa la programe de doctorat si postdoctorat, atit in Romania, cit si in centre universitare si de cercetare din UE, prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) ce va fi implementat de Ministerul Muncii. Un doctorand va primi un sprijin mediu anual in valoare de 8.500 de euro, in 2008, si 10.000 de euro, pentru fiecare an pina in 2015. In total, aproape 15.000 de romani ar urma sa fie finantati pentru studii doctorale si 2.500 pentru studii postdoctorale, pina in 2015.

Pentru doctoranzi si postdoctoranzi, programul ofera in total aproape 340 de milioane de euro, pina in 2013, din care peste 50 de milioane vor veni de la bugetul de stat, potrivit documentului-cadru de implementare. Finantarea UE se va acorda atit la nivel institutional, pentru imbunatatirea ofertei de doctorat a institutiilor de invatamint si pentru dezvoltarea scolilor doctorale, cit si la nivel individual, prin sprijinirea celor care vor sa urmeze cursuri doctorale sau postdoctorale. Scopul finantarii este „cresterea atractivitatii si motivatiei pentru alegerea unei cariere in cercetare“, mai arata documentul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.