Peste 140.000 de pachete de tigari marca "Carpati" valorand peste 2 miliarde de lei au fost descoperite, ieri dimineata, la vama Sculeni de catre vamesii si politistii de frontiera de la PTF Sculeni. Tigarile erau ascunse intr-un automarfar condus de un cetatean moldovean care transporta tutun vrac de la o firma din Felesti - Republica Moldova pentru o societate comerciala din Bucuresti fiind ambalate in 90 de cutii. Avand in vedere ca, de regula, tutunul vrac se transporta in baloti, iar la acest transport tutunul era ambalat, in 99 de cutii, vamesii si politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la marfa transportata si au facut un control amanuntit.

S-a descoperit ca automarfarul transporta tutun taiat doar in noua dintre cutii, restul de 90 de cutii contineau fiecare cate doua baxuri a 810 pachete tigari marca "Carpati" - in total 145.800 pachete tigari - cu o valoare totala de 2,66 miliarde lei. Politistii de frontiera i-au intocmit cetateanului din Republica Moldova actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de prezentare de acte nereale la autoritatea vamala, cercetarile fiind continuate, in vederea stabilirii provenientei tigarilor, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.