Reprezentantii lor spun ca legalizarea prostitutiei reprezinta o noua forma de violenta asupra femeii. Lansarea unui proiect de lege care sa legalizeze prostitutia a generat reactii in randul bisericii si al organizatiilor non-guvernamentale de protectie a femeii.
Reprezentantii acestora au catalogat incercarea ca pe o forma de legalizare a industriei sexului si a violentei impotriva femeilor. In cadrul unei intalniri pe aceasta tema, senatorul Norica Nicolai a declarat ca la ora actuala se fac presiuni din partea unor organizatii ale societatii civile, interesate de legalizarea prostitutiei.

Potrivit ONG-urilor dar si politicienilor prin legalizarea prostitutiei, ar fi legiferata violenta impotriva femeilor. Reprezentantii ONG -urilor propun cateva solutii pentru diminuarea consecintelor prostitutiei.Conform Anti-Prostitutie, acestea ar fi : sanctionarea consumatorului de sex, masuri de combatere a violentei si reintegrarea sociala a femeilor care au fost prostituate. Si reprezentantii bisericii sunt impotriva legiferarii prostitutiei.

Atrase de mirajul unei vieti mai bune, femei din intreaga lume, inclusiv din Romania cad victime traficului de persoane, precizeaza Adevarul. „Oamenii trebuie sa inteleaga legatura dintre prostitutie si traficul de persoane. Anual, peste 800.000 de persoane sunt supuse traficului sexual, dintre acestea 80 la suta sunt femei si tinere", a explicat Mark P. Lagon, ambasador american, director al Biroului de Monitorizare si Combatere a Traficului de Persoane. Statisticile arata ca aproximativ 90 la suta din tinerele care practica prostitutia sunt minore, traiesc in saracie si au o imagine distorsionata asupra propriului corp, asupra sexului si a violentei in general.

Senatorul liberal Norica Nicolai se opune cu vehementa legalizarii prostitutiei, sustinand ca societatea romaneasca nu poate tolera aceasta forma de "sclavie moderna" care are drept consecinta sfidarea moralei crestine si negarea demnitatii umane.Potrivit Ziua, Nicolai a acuzat existenta unor "presiuni" din partea Parlamentului de a legifera prostitutia, la care se adauga organizatii ale societatii civile si chiar persoane "interesate". Ea a facut aceste declaratii ieri, in cadrul unei conferinte de presa referitoare la consecintele legalizarii industriei sexului in Romania, organizata de Asociatia Caritas Bucuresti. In vizunea liberalului, "indestularea bugetului de stat" din profiturile ce ar putea fi obtinute ca urmare a legalizarii acestei activitati este o rusine. "Ar trebui sa ne jenam", a comentat Nicolai. Ea a insistat ca Romania a semnat o conventie privind interzicerea legiferarii prostitutiei, motiv pentru care "nu ne permitem sa negam un acord la care candva am fost parte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.