Functionarii publici din administratia centrala si locala, afiliati la Alianta Sed Lex vor organiza, in 18 februarie, o greva japoneza, urmand ca spre sfarsitul lunii sa organizeze alte actiuni de protest, impreuna cu alte federatii de bugetari, a declarat liderul sindical, Vasile Marica
Presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica, a declarat ca a stabilit impreuna cu presedintii federatiilor afiliate, din administratia centrala si locala, ca luni, 18 februarie, sa
organizeze o greva japoneza de doua ore, intre 8.30 si 10.30 In acelasi timp,potrivit RomaniaLibera Sed Lex intentioneaza sa ia legatura si cu alte organizatii sindicale din sectorul bugetar, pentru a declansa in viitorul apropiat "actiuni de protest de amploare", a mai spus Marica.

De asemenea, bugetarii afiliati la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) au anuntat ca vor declansa o greva japoneza, pe 25 februarie, si o greva de avertisment, cu intreruperea intregii activitati timp de doua ore, pe 28 februarie, intre orele 8.00 si 10.00.

Vasile Marica , presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, a declarat ca intentioneaza sa ia legatura si cu alte organizatii sindicale din sectorul bugetar, in special cu cele din invatamint, pentru a declansa in viitorul apropiat „actiuni de protest de amploare“, potrivit NewsIn. Marica a spus ca ei cer majorarea salariilor cu 20%, in timp ce Guvernul a parafat o crestere salariala de 10,25%, in doua etape, informeaza Cotidianul. Sindicalistii mai cer adoptarea legii de salarizare, care este blocata de mai multa vreme, si reorganizarea grilelor de salarizare, pentru a se elimina diferentele mari dintre veniturile functionarilor. Spre deosebire de cei de la SED LEX, functionarii de la FNSA cer Guvernului o crestere a salariilor cu 30%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.