La nivelul Bucurestiului, necesarul neacoperit de locuri de parcare depaseste pragul de 300.000, din care exista in realitate mai putin de jumatate
Pentru acest an, primariile de sector au in program amenajarea a 80.000 de spatii.

Sectorul 1
Numarul locurilor de parcare ar trebui sa depaseasca pragul de 161.000. Mai mult de jumatate dintre spatii sunt deja asigurate prin parcarile amenajate de ADP, in ultimii trei ani fiind create peste 3.000 de locuri. "Au fost vizate
cartierele Aviatiei si Baneasa, unde s-au introdus sensuri unice pe strazile secundare. Masura va fi aplicata in acest an si pe arterele de legatura intre cartierele Bucurestii Noi-Chitila si Domenii-Ion Mihalache-Calea Grivitei, ceea ce va mari numarul locurilor de parcare cu cel putin 30-40.000", a declarat primarul Andrei Chiliman.

Sectorul 2
Anul trecut au fost amenajate 4.200 locuri de parcare in zonele: Pescarusului, Fabrica de Gheata, Rascoala 1907, Radovanu, Chisinau, Cernauti, Pescarilor, Ciocarliei, Zarandului, Stefan cel Mare s.a. "In acest an intentionam sa construim circa 6.000 locuri de parcare, primele zone vizate fiind: Pancota, Oradea, Maior Bacila, Mieilor, Racovita, Lazar Florea, Caminului, Aleea Hobita, Pantelimon nr. 221-223, intersectia Basarabia cu Chisinau. Pentru a acoperi solicitarile riveranilor ar mai fi nevoie de inca 14.000 de locuri", a spus primarul Neculai Ontanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.