Unul dintre cele mai misterioase personaje din decembrie 1989, Cerasela Barjac, a declarat miercuri seara la National Tv, ca e posibil ca Ceausescu sa fi fost torurat inainte a muri
"Cand a fost inmormantat, Nicolae Ceausescu nu avea nici pe corp nici pe fata urme de gloante sau de sange. Paltonul lui era ciuruit, dar costumul camasa si maieul erau imaculate. In schimb, avea unghiile smulse, iar pe corp apareau mai multe semne de tortura". Declaratia a fost facuta, miercuri seara, la National TV, de Cerasela Barjac, unul dintre cele mai misterioase personaje din decembrie 1989. Alaturi de Gelu Voican Voiculescu, Cerasela Barjac (pe atunci locotenent de Militie) s-a ocupat de inhumarea sotilor Elena si Nicolae Ceausescu, a asistat la scoaterea celor doua cadavre din frigiderele de la morga si a ajutat la asezarea lor in sicrie. Marturiile femeii se bucura de o credibilitate cu atat mai mare cu cat Barjac apare in casetele video filmate in acele momente, iar ceilalti participanti confirma prezenta ei la evenimente.

Cerasela Barjac a declarat miercuri seara ca mai multe aspecte i-au ridicat suspiciuni in acele zile. Printre altele, femeia sustine ca fata lui Nicolae Ceausescu era nefiresc de calda in momentul in care acesta a fost scos din frigider, iar haina fostului dictator parea extrem de saracacioasa si mancata de molii, de parca nu ar fi apartinut unui presedinte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.