The London Festival of Architecture 2008 va fi cea de-a treia editie a evenimentului, care se va desfasura in capitala Marii Britanii. Initial, festivalul se numea London Architecture Biennale, schimbarea reflectind uriasa priza la public a evenimentului care se va desfasura intre 20 iunie si 20 iulie. La editia din acest an a festivalului vor participa, cu proiecte proprii, peste 20 de ambasade si institute culturale straine din Londra, printre care si Institutul Cultural Roman (ICR) de la Londra. Acestea vor lucra in colaborare cu British Council.

Din partea Romaniei vor participa curatorul Mihnea Mircan, arhitectii Teodor Frolu si Bruno Andresoiu, artistii Alexandra Croitoru, Ciprian Muresan, Vlad Nanca, Mona Vatamanu, Florin Tudor si promotorul cultural Doru Mitrana. Potrivit MEDIAFAX, acestia vor merge la Londra in perioada 11-14 februarie pentru a lucra la un proiect care va reprezenta Romania in cadrul evenimentului. Proiectul va investiga diverse practici de revitalizare urbana si sociala a Bucurestiului, precum si posibilitatea unei structuri arhitectonice adecvate lumii postideologice contemporane, detaliaza artistul Vlad Nanca.

Sarcina de a propune un proiect a revenit arhitectilor Transcentral Urban Bucharest (TUB), a precizat arhitectul Teodor Frolu pentru Cotidianul. Acesta a explicat ca TUB reprezinta un „proiect care se adreseaza cetateanului si vizeaza reinventarea centrului Capitalei“.

Ceea ce vor putea vedea londonezii in perioada festivalului va fi un happening: „Vom prezenta in strada proiectul, probabil ca va fi un fel de instalatie care va propune o noua viziune asupra Bucurestiului“, arata Teodor Frolu. Tot acesta subliniaza ca, desi inca artistii romani nu s-au pus de acord in legatura cu „partea concreta a proiectului, esential este ca am gasit deja un concept artistic“.