La protestul de astazi sunt asteptati sa participe sute de mii de muncitori
Italia este „fruntasa" Europei in ceea ce priveste decesele provocate de conditiile de munca. Moartea recenta a unui roman pe un santier din Peninsula a provocat o greva nationala, programata sa aiba loc astazi.

Romanul Stelica Maftei (45 de ani) a decedat vineri, 2 februarie, in timp ce lucra la mare inaltime. El era angajat de firma Padana Tubi, in localitatea San Giacomo, langa Guastalla. In jurul orei 8.15, in timp ce instala sistemul termo-hidraulic al unei hale industriale impreuna cu un coleg, pe o schela la o inaltime de opt metri, a fost lovit de o macara manevrata de la sol. Din cauza socului, Maftei a cazut in gol. In urma ranilor deosebit de grave, romanul a murit pe loc.

Colegul sau, tot un roman, avand hamul de protectie legat la o alta platforma, a ramas suspendat in aer si s-a ales doar cu cateva contuzii. Politia a pus sub sechestru intregul loc al accidentului si inca cerceteaza cauzele care au dus la producerea nefericitului incident.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.