Inspirata de jaful francezului de la Soc Generale, o angajata a Sucursalei BRD din Craiova a fost ieri arestata pentru ca a furat parola sefului sau si a transferat 2,2 milioane de euro in doua conturi particulare alaturi de alti trei complici
La nici o luna de la scandalul de frauda care a zguduit banca Societe Generale, un alt incident legat de transferul ilegal al unei sume importante de bani s-a petrecut, de data aceasta, la o sucursala din Romania a institutiei de credit franceze. Potrivit Adevarul, Mihaela Rosana Bitu, angajata la sucursala BRD din Craiova, a fost arestata, ieri, dupa ce procurorii DIICOT Timis au intrat pe "firul" unei escrocherii care se putea transforma intr-una din cele mai mari fraude din sistemul bancar autohton.

Pe data de 1 februarie, Mihaela Bitu, care in trecut a lucrat la Royal Casino, a profitat de neatentia directorului sucursalei bancare la care era angajata si, folosind fara drept parola de acces a acestuia, a transferat in conturile unor persoane din Bucuresti si Timisoara suma de 8.000.000 de lei (aproximativ 2.200.000 euro) din conturile companiei CEZ Oltenia, deschise la respectiva banca.

Conform unui comunicat al Ministerului Public, "In aceeasi cauza penala au mai fost arestati preventiv inculpatii Doru Meosu, Paul Vasile Manzu si Osman Tunc, toti trei implicati in activitatea infractionala initiata de inculpata sus amintita", se arata in comunicatul Ministerului Public. Jumatate din cei opt milioane de lei au fost transferati in contul turcului, el fiind retinut chiar in timp ce astepta sa ridice banii de la o unitate a bancii din Bucuresti. Diferenta a intrat in contul inculpatului Doru Meosu, cont deschis de acesta la o agentie din Timisoara, relateaza Jurnalul National.
Adela Jansen, secretar general BRD, a declarat pentru Cotidianul: „La sfirsitul saptaminii trecute, o banda organizata a incercat sa prejudicieze banca printr-o serie de operatiuni neautorizate. BRD s-a sesizat si cea mai mare parte din sumele respective au fost blocate. Au fost sesizate Politia si DIICOT, banca depunind o plingere penala. A fost instituit, totodata, sechestru pe bunuri pentru recuperarea inte-grala a sumelor respective“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.