Instanta TMB ar putea rebloca conturile SOV Invest

Ioana Maria Vlas a fost adusa ieri in fata instantei Tribunalului Municipiului Bucuresti, insotita de mascati, unde a cerut, ca de fiecare data, sa-i fie prelungit mandatul de arestare preventiva. Judecata in "dosarul FNA", Vlas a tinut din nou lectii de filozofie, "indrumand" magistratii sa caute nu numai pedepsirea celor implicati, ci si recuperarea banilor pierduti de investitori la Fond (aproximativ 25 miliarde lei).

"Este mai important sa se recupereze banii. Daca la toti ne executati averile, nu veti putea da inapoi decat 0,001%, si investitorii vor striga ca Justitia nu si-a facut datoria", a spus Maria Vlas, care a cerut conexarea dosarului FNA cu FNI. "Poate eu sunt proasta si nu inteleg, am rezolvat ceva pedepsind pe cativa si ramanand oamenii fara bani?", a mai intrebat Vlas instanta.

Totodata, ea este de parere ca FNA nu se putea prabusi fara FNI, declarand ca s-au facut multe matrapazlacuri cu banii de catre SOV Invest, care a fost administratorul amandurora. TMB va trebui sa decida pana pe data de 19 aprilie calitatea in acest proces a societatii Quadrant Aset Management, administratorul fostului FNA, transformat intre timp in Integro - Fond care ar urma sa recupereze banii deblocati de la SOV Invest in luna februarie. Numai ca investitorii de la Integro nu ar mai lua nici un ban daca judecatorii decid reblocarea fondurilor SOV Invest, intrucat ieri au descoperit ca societatea Quadrant Aset Management nu este parte civila in proces si deci nu ar putea recupera legal nici un leu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.