La Sala „Toma Caragiu“ a Teatrului Bulandra s-au adunat neasteptat de multe persoane in weekendul trecut, interesate sa asiste la citirea de catre actori a unor fragmente din citeva bloguri selectionate in cadrul proiectului „Blog the Theatre“
Intr-o atmosfera foarte degajata, un grup de actori ai Teatrului Bulandra a citit fragmente din 10 dintre cele 30 de bloguri selectionate de cei trei blogscouts insarcinati cu cercetarea cu de-amanuntul a jurnalelor virtuale scrise in limba romana, in scopul transformarii lor in spectacole de sine statatoare.

De altfel, foarte curind, lectura s-a transformat intr-un spectacol in toata legea. Textele erau foarte bine scrise, cu o prospetime, o inteligenta si un umor pe care, din pacate, profesionistii le-au cam pierdut pe drum. Spectatorii comentau zgomotos si aplaudau incintati anumite pasaje. Tinarul actor Vlad Logigan a citi un fragment din blogul Zuzu Concept in care era facut impecabil portretul loserului de profesie caruia i s-ar potrivi numele de Costel si care alege sa-si traiasca ratarea in absolut. Acesta, pe care-l „doare-n paispe“ de incalzirea globala, de politica locala sau planetara, caruia ii pasa prea putin daca e viu sau mort, este un ratat de geniu.

Actrita Andreea Paduraru a citit o poveste foarte emotionanta ce trateaza un love story urban petrecut in tramvaiul 41. Dar fragmentul care a stirnit cele mai multe hohote de ris, aplauze sau proteste comice de indignare a fost cel din blogul lui Abjectu'. Scrisa sub motoul „Intotdeauna mi-am dorit sa am si eu un tampon, ca sa pot sa calaresc, sa inot sau sa dansez ca gagicile alea din reclame“, piesa, pentru ca este un text dramatic deja foarte bine articulat, relateaza cu un umor savuros scene de la sedintele unei companii de publicitate. Nu sint „iertati“ in aceasta scriitura nici clientii caposi, dar nici „publicitarii“ workaholici, patrunsi de importanta lor si a jargonului din dotare. Desi era doar un spectacol-lectura, actorul Marius Capota a fost un showman de zile mari, debordind de verva si umor, in maniera unui Seinfeld autohton.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.