Pistoale, impuscaturi, sabii ninja, bataie ca-n filme si masini distruse. Toate acestea fac parte din realitatea cotidiana la Craiova, un oras asupra caruia politia a pierdut controlul.

Politia din Craiova va fi, cel mai probabil, decapitata din nou dupa patru luni. Motivul este acelasi: lipsa de rezultate in a pune capat luptelor de strada purtate de lumea interlopa.

La capitolul declaratii, atit administratia centrala, cit si cea locala stau bine: toata vina apartine conducerii politiei din judet. „Cu privire la repetatele acte de violenta stradala din Craiova, ministrul Cristian David considera ca responsabilitatea apartine in intregime IPJ Dolj si Politiei Municipiului Craiova, sens in care a cerut inspectorului general al Politiei Romane sa ia masuri privind schimbarea conducerii IPJ Dolj“, arata un comunicat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative. „Premierul Tariceanu m-a intrebat ce se intimpla la noi in judet. Dinsul a fost consternat. I-am explicat ca aceste fenomene s-au acumulat in timp din cauza inexistentei unor actiuni concertate, pentru ca actiunea politiei trebuie sa fie continuata cu actiunile justitiei. Din cite stiu, dintre cei implicati in scandaluri nu mai este nici unul in inchisoare“, a dezvaluit prefectul de Dolj, Silviu Dumitru.

Bandele rivale s-au batut duminica seara cu bitele de baseball si sabiile in fata Curtii de Apel Craiova, dupa ce s-au urmarit cu masinile pe Calea Bucuresti. Cinci persoane au fost ranite, printre care si Eriko Constantinescu, cunoscut interlop al Craiovei. Agresorii au facut zob geamurile unei masini, l-au batut cu bestialitate pe sofer pe linia de tramvai, sub privirile ingrozite ale trecatorilor si ale celorlalti soferi aflati in trafic. Martorii sustin ca s-au auzit si focuri de arma. Potrivit politistilor, motivul scandalului ar fi fost razbunarea. „Din primele verificari se pare ca scandalul a fost provocat de o problema mai veche intre ei. Un tinar, Elvis Lotreanu, a fost impiedicat in urma cu doua zile sa intre in Barul Medieval din Craiova, iar acum s-au razbunat“, a declarat subcomisarul Maria Vasile, purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj. Batausii au fost identificati inca de duminica seara, iar 15 persoane au fost audiate la Sectia 1 politie pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a produs incidentul.

Doar in ultimele sase luni, la Craiova s-au inregistrat mai multe scandaluri in care s-au folosit arme albe, dar si arme de foc. Astfel, la jumatatea lunii august 2007, aproximativ 30 de persoane de etnie roma au fost implicate intr-un scandal in care s-au tras focuri de arma. Altercatia a avut loc in apropierea Stadionului „Ion Oblemenco“. Citeva zile mai tirziu s-a inregistrat un incident asemanator, de data aceasta intre doua bande ale lumii interlope craiovene, chiar la sediul Institutului de Medicina Legala din Craiova. Un tinar din Craiova a fost agresat chiar in incinta IML de mai multi indivizi, care au folosit si pistoale. La inceputul lunii septembrie, doi angajati ai RAT Control, serviciu din cadrul Primariei Craiova, au fost batuti cu pumnii si cu picioarele si amenintati cu pistolul de un grup de tineri pentru ca au indraznit sa le blocheze autoturismul cu „caracatita“. Tot la inceputul lunii septembrie, in cartierul craiovean George Enescu a avut loc un nou scandal, politistii stabilind ca in directia unei persoane au fost trase 17 focuri de arma de mai multi tineri dintr-o banda rivala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.