Peste 100 de persoane din Bistrita-Nasaud si Salaj au fost internate, in ultimele doua zile, cu simptome de gripa si de viroze respiratorii, transmite corespondentii NewsIn.

Peste 50 de persoane, majoritatea adulti, au fost internate la sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud cu diagnostic de gripa, numarul bolnavilor dublandu-se in decurs de sapte zile. Potrivit medicului Tasia Magherusan, seful Sectiei Boli Infectioase a Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud, nu se poate vorbi de epidemie intrucat bolnavii sunt din tot judetul si nu este o legatura intre ei. „In week-end am primit mai multi bolnavi adusi cu salvarile din judet pentru ca nu lucrau medicii de familie. Chiar daca nu erau caz de internare, a trebuit sa-i internam fiindca nu puteam trimite omul inapoi, intr-un colt de judet la miezul noptii”, a declarat dr. Magherusan. Autoritatea de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud sustine ca abia luni medicii de familie vor informa ASP in legatura cu numarul bolnavilor pe care i-au diagnosticat fara sa-i trimita la spital.

O situatie centralizata va fi data publicitatii abia marti.

Cresterea numarului de viroze restrictioneaza programul de vizita la Spitalul de Urgenta Zalau
Cresterea semnificativa a numarului de viroze din judetul Salaj, precum si confirmarea unor cazuri de gripa la nivel national, a dus la restrictionarea programul de vizita la Spitalul de Urgenta Zalau. Numai in ultimele 36 de ore, la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului de Urgenta Zalau au fost aduse 106 persoane cu pneumonii acute si afectiuni respiratorii. „Pneumoniile acute si bronsitele au adus la Urgenta, in ultimele 36 de ore, 106 persoane. Avand in vedere acest fapt, la care se adauga cayutile de gripa confirmate la nivel national, conducerea Spitalul Judetean de Urgenta Zalau a luat masuri suplimentare de securitate in ceea ce priveste sanatatea publica”, a declarat luni Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al institutiei.

„Astfel, a fost interzis accesul copiilor in spital, numarul vizitatorilor a fost limitat la o singura persoana pentru un bolnav, timpul de vizita fiin de maxim 15 minute”, precizeaza sursa citata. In plus, este interzis accesul in spital al vizitatorilor cu simptome respiratorii si cei care fac tratament in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.